Dames voelen zich Heer

 

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Moestasj op het programma, de enige tegenstander die we dit seizoen nog niet tegen waren gekomen. Door de wisselende uitslagen van hun wisten we niet zo goed wat we moestesjn verwachten..

Eén minuut speeltijd en 3 scores verder stond Inge op de vrijeworplijn, keek eens goed naar de bal en zei: ‘huh maar dit is een heren bal..’. Nadat er een juiste bal gevonden was konden we weer verder. De snorren stonden in een zone en dus had onze vaste aanval niet zo veel zin, daarom gingen we terug naar de 1-3-1. Rianne was in haar nopjes dat ze weer eens mocht posten op de low-post en maakte hier dankbaar gebruik van met een paar scores uit centermoves. De zone gaf ons de kans om veel te schieten maar helaas lukten de afstand schoten dit kwart niet. Moestasj had minder moeite met scoren, stand na dit kwart: 18-17 voor Jahn.

Het tweede kwart moesten we een beetje op gang komen maar na 5 minuten was Marjolijn on fire, en schoot maar liefst 4(!) driepunters raak! Eindelijk kregen wij ook een fout mee onder het bord (dit was overigens ook de laatste), waarna Yvonne de vrijeworpen er beide in knalde. Stand voor rust: 31-27.

Het derde kwart ging de guard van de tegenstander weer verder waar ze gebleven was, de een naar de andere bal ging er in. Marijke verdedigde keihard maar door de onophoudend lopende screens van de tegenstander was dit tevergeefs. De helpside reageerde steeds net iets te laat waardoor ze er gemakkelijk langs kon. Lott en Inge kwamen op schot waardoor wij dit kwart uit konden lopen. Stand na het derde kwart: 52-44.

Het laatste kwart wist de tegenstander nog even op gelijke hoogte te komen, maar dit duurde niet lang. Ze kwamen in de fouten last en doordat ze op de vijf teamfouten zaten kon de scheids ditmaal niet anders dan ons wel vrijeworpen geven. Het was nu aan Dagmar, Yvonne, Lott, Marijke en Rianne om de wedstrijd uit te spelen en dat zat wel snor. We wisten hun aanvallen te stoppen en de vrije worpen zo goed als allemaal te raken. Eindstand: 66-61

Punten: Annelott: 14, Rianne: 22, Yvonne: 3, Ingeborg: 11, Marjolijn: 16