Dames stijgen naar de tweede plaats.

Na wat vertraging omdat er nog wat gaten in het veld gevuld moesten worden, hadden de dames nog net een paar minuten om warm te worden. Zonde, want deze wedstrijd tegen Groene Uilen 3 was een van de belangrijkste wedstrijden van dit seizoen .

De wedstrijd begon stroef voor beide teams en de score ging dan ook gelijk op. Halverwege het eerste kwart wist alleen de tegenstander zich de herstellen en zo uit te lopen naar een 7-15 voorsprong.

Het tweede kwart waren de rollen omgedraaid en waren wij scherper en sneller, het duurde niet lang of de stand was weer gelijk. De aanval liep beter en de ballen gingen door het net. Ruststand 26-24 in het voordeel van ons.

Na de rust gooiden we onnodig veel ballen weg, maar we hadden het geluk dat de tegenstander de ballen net zo hard terug gooide in onze handen.  Er werd aan beide kanten weinig gescoord en dus ging de stand nog steeds gelijk op: 33-34.

De afgelopen wedstrijden hebben we het verschil gemaakt in het vierde kwart, dus daar lag ook nu onze hoop. We wisten de rust te bewaren, goede passes te geven en de ballen af te maken, zo kwam er een 10-0 run op het sheet te staan. Mede dankzij een slimme manoeuvre van Yvonne wisten we de bal in ons bezit te houden, maar hoe.. dat is teamgeheim. We hebben met z’n allen de wedstrijd goed uitgespeeld en uiteindelijk met 39-49 gewonnen.

Complimenten voor de scheidsrechters die erg goed floten en we hopen dat nummer 8 van Groene Uilen snel weer in het veld kan staan.

Punten: annelott 17, Ingeborg 16, Rianne 7, Yvonne 5, Marjolijn 2, Herma 2.