Dames spelen eerste wedstrijd weer in het blauw

62CA7B2E-1C1A-40F5-8217-C354ACD8A200
Een spannende wedstrijd, daar hadden we toch wel een beetje op gehoopt. Onze eerste tegenstander dit jaar waren de dames  van celeritas die stuk voor stuk in hogere klasses hebben gespeelt. Wat andere teams raken in de war van onze blauwe tenues, scylla en BVG spelen naast ons om half 10 ook een wedstrijd.
De wedstrijd begonnen we met Rianne, Marjolijn, Annelott, Inge en Marijke. Celeritas opent de score en de dames van Jahn hebben moeite met naar de basket komen. Rianne scoort de eerste punten voor Jahn, na een screen van Marijke, gaat haar signature elbow shot er met een ‘swoosh’ in. Lekker geluidje hoor! Verder hebben de dames moeite met de aanval maar toch lukt het Annelott met een aantal spectaculaire lay-ups
In het tweede kwart gaan de dames van celeritas in een full court press. Hier moeten ze nog wel wat op trainen want uit die press scoort Marjolijn 2 keer. Herma gooit de bal er uit de press break ook moeiteloos in. Op dat moment staat Herma welgeteld al 5 seconden in het veld. Goeie wissel Jaap! Yvonne krijgt een medium post pass en doet een prachtige centermove score AND 1! Het tweede kwart wordt dan ook winnend afgesloten, periode stand 16-21. Dit betekend dat we de eerste helft met 35-28 afsluiten.
Verdedigend hebben we moeite met de lengte en de kracht van de tegenstanders, vooral nummer 23 maakt het ons erg lastig. In de derde kwart hebben we helaas veel turnovers en daaruit tegenscores. Tijd om dus voor ons om te scoren! Ingeborg laat zien wat ze waard is en scoort tegen 3 verdedigers een moeilijke lay up. Dagmar maakte na 3 kwart jaar haar comeback en maakte het de tegenstander lastig door hard te verdedigen en goeie screens te zetten.
Marijke weet door goed uitboxen een paar broodnodige rebounds te pakken. Waaruit we nog wat puntjes kunnen halen om het gat niet te groot te laten worden. Rianne maakt nog een spectaculaire blok maar het is te laat, winnen gaat niet meer lukken. Met opgeheven hoofd verlaten we de zaal. Eind stand 74-46.
Scores Annelott 13, Rianne, 10, Marjolijn 9, Ingeborg 8, Yvonne 3, Marijke 1.