Dames Jahn II te sterk voor Scylla

Scylla is voor de dames van Jahn II geen onbekende tegenstander en we hadden dan ook zin in een stevig potje basketbal. We weten dat we van deze ploeg kunnen winnen, maar als we niet opletten dan kan Scylla het ons nog knap lastig maken. We waren deze wedstrijd bijna compleet, we misten alleen Annelott die lekker op vakantie is.

Onze voorbereiding voor deze wedstrijd hebben we vrijdag avond kunnen doen in een oefenpartijtje tegen de meiden van Jahn II. Hierin hebben we goed onze aanval kunnen trainen en deze liep beter dan we eigenlijk hadden verwacht. Met positief gevoel begonnen we dan ook aan de wedstrijd. Dit was te zien want we begonnen sterk en wisten uit de aanval een paar mooie scores te maken. De verdediging stond dicht en we maakten het scoren moeilijk voor Scylla. De 1e periode eindigde in 15-4.

Over de tweede en derde periode praten we niet. In deze kwarten hebben de dames van Scylla kunnen inlopen met als resultaat dat we de vierde kwart in gingen met een stand van 31-30.

Het laatste kwart wisten we gelukkig wel weer wat we aan het doen waren en zo konden we een paar broodnodige puntjes binnen halen. Iedereen werkte hard en we speelden goed samen. Sommige dames kregen een tweede energie boost en maakten steals en een aantal fast-breaks. Zo hebben we de eindstand bereikt van 56-42 een winst van 14 punten verschil.

Scores:
Herma 2, Iris 7, Rianne 7, Marjolijn 9, Marijke 9, Ingeborg 22