Dames Jahn II molenwiekt Millwings

Het was tijd voor revanche, na de laatste wedstrijd die we in Winschoten gespeeld hadden. Wij waren het seizoen (ondanks 2 gewonnen wedstrijden) niet op ons best begonnen maar dat gold ook voor de molenwieken. Wie van de twee heeft zich het beste kunnen herpakken?  Het zou een spannende wedstrijd worden dat was zeker..

Helaas zonder Marijke en Marjolijn maar met de versterking  van Marjan en Evelien vertrokken we tegen de avond richting Winschoten. Coach Nico zei van te voren nog zo: “Begin nou eens scherp tegen deze tegenstander, zodat we niet weer de hele wedstrijd achter ze aan lopen”. Tevergeefs, want dit was precies wat er gebeurde. Millwings begon scherp, wij niet. Herma bood zich goed aan in de aanval en de guard kon haar makkelijk aanspelen. Maar we bewogen stroef in de aanval en het passen ging te langzaam, ook de omschakeling ging niet snel genoeg waardoor Millwings makkelijk kon scoren. Kwartstand: 21 – 14.

Het tweede kwart begon stukken beter. Marjan en Evelien lieten zien dat ze letterlijk en figuurlijk een versterking zijn voor het Dames team. De tegenstander was niet opgewassen tegen de snelheid van Evelien en zo kon ze twee keer scoren uit een break. Ook Marjan wist te scoren en een arme center van de tegenstander keihard te blocken. De aanval liep beter en daaruit volgden een paar mooie scores. En als er een keer gemist werd, geen probleem: dan vocht Yvonne zich de bucket in om de bal er vervolgens alsnog in te gooien. De verdediging stond nu ook sterk waardoor we weer wat in konden lopen. Ruststand: 32-28.

Het derde kwart gingen we verder waar we het eerste kwart gebleven waren. De scores vlogen ons om de oren maar zelf kregen we de bal moeilijk door de ring. Dagmar had nummer 6 ,aka de zus van, goed onder controle maar nu stapten de andere speelster van het team op. Wij speelden zwak en waren te traag met het geven van de help-side.

We begonnen het laatste kwart met een behoorlijke achterstand maar we waren vastberaden om dit verschil zo klein mogelijk te maken. De winst leek moeilijk, maar niet onmogelijk! Iris en Evelien had nummer 4 goed onder controle waardoor hun grootste bron van punten uitgeschakeld was. Inge haar ballen vielen er zo goed als allemaal in een ook Rianne wist haar schoten te raken. We kwamen ontzettend dichtbij en uiteindelijk zelfs gelijk! Annelott liet zich niet gek maken door de sterke verdediging van millwings en wist de rust te bewaren. Met nog minder dan een minuut speeltijd kwamen wij op 2 punten voorsprong. De overwinning was nu toch ineens heel dichtbij. De verdediging deze laatste minuut was ijzersterk, Millwings kon de weg naar het basket niet vinden en maakt zelfs een grote fout waardoor wij de bal weer in ons bezit kregen. De laatste seconden tikte weg terwijl wij de bal in ons bezig hadden. Eindelijk ging de buzzer, de WINST was voor ons! Eindstand: 53-55.

Zoals de tegenstander zo vaak schrijft: “Een goed begin is het halve werk maar een goed begin is maar de helft”.  De eerste pannenkoeken zijn namelijk voor de kinderen.

Punten: Inge 20, Annelott 13, Rianne 8, Yvonne 6, Evelien 4, Marjan 2, Iris 2

 

IMG-20151010-WA0024 IMG-20151010-WA0023 IMG-20151010-WA0022