Dames Jahn II gemakkelijk langs BV Groningen

We begonnen de wedstrijd met Ingeborg, Marijke, Marjolijn, Rianne en Annelott. Iris was helaas afwezig en uiteraard heeft Dagmar ons weer voorzien van leuke fotokiekjes en video’s.

De wedstrijd begon met een knallende driepunter van Ingeborg. We gingen de verdediging weer in waarin zij een aantal mooie punten scoorden. We kwamen er al snel achter dat onze tegenstander in een zone verdediging stond. Helaas konden we onze aanval niet lopen, die in de uitwedstrijd zo goed liep. Met name de back doors liepen toen als een trein. We speelden ons eigen spelletje open bucket met een aantal snelle fastbreaks en scores van Rianne, Marijke en Annelott. Ook Marjolijn mocht nog aan de vrije worplijn staan. Met een score van 20-10 gingen we de tweede kwart in.

Na een aantal snelle scores van Ingeborg, Rianne en Annelott kregen we al snel een grote voorsprong op BvG. De tweede kwart wisselden we door en kwamen Wendy, Herma en Yvonne er in. Wendy maakte een aantal mooie scores met centermoves en ook Herma wist weer fantastisch te trailen en wist weer op de goede plek te staan onder het bord. Yvonne pikte torenhoog de rebounds weer uit de lucht en zo vervolgden we eigenlijk gemakkelijk de wedstrijd. De laatste paar minuten kwam gemakzucht om de hoek en hebben ze nog even een aantal punten mogen snoepen. We sluiten dan ook af met een stand van 45-27.

De derde kwart ging weer als een speer. Door een aantal mooie aanvallen en breaks liepen we uit met de scores. De verdediging stond goed, er werd goed uitgebokst en de scores liepen ook beter. De vrije worpen percentage was wel een stuk lager dan vorige week 61%, maar dat mocht de pret niet drukken, want we gingen mooi door met punten maken. Dorieke kwam er uit in een fastbreak en kreeg een fout mee en stond aan de vrijeworplijn waar ze ook nog haar punt mocht maken. We sluiten deze periode af met een winst van 22-9 en een stand van 67-36.

De vierde kwart van de wedstrijd was het eigenlijk al gespeeld. We speelden de wedstrijd uit en sloten de wedstrijd af met leuke passes, leuk samenspel en een redelijke verdediging. Simpele winst geboekt met maar liefst 85-47 op het scorebord.

Scoreverloop:
Ingeborg 25
Rianne 18
Annelott 17
Marjolijn 9
Wendy 6
Marijke 5
Herma 4
Dorieke: 1
Yvonne: Helaas geblesseerd geraakt