Compleet heren 1 schiet uit de startblokken

Op de beruchte vrijdagavond mocht heren 1 de Green Lions (helemaal) uit Harlingen ontvangen. Zonder bankspeler Aaron, maar met Jos en Bastiaan waren de heren met 12 man verder helemaal compleet. De mannen uit Harlingen doen mee in het bovenste rijtje van de eerste klasse, dus het zou weer een pittige wedstrijd worden.

De heren gaan de wedstrijd in met de opdracht om vol gas te geven. En ondanks dat Green Lions uit de sprongbal een snelle score weet te maken, is het Jahn II dat uit de startblokken schiet. Met een harde verdediging en snelle omschakeling komt Mark al snel in de flow en maakt binnen 5 minuten 10 punten (2 driepunters). Vervolgens neemt Lennart het stokje over en doet er nog 8 punten (2 driepunters) bij. Ook inside zijn de heren wakker, Carlos weet met sterke acties het kwart af te sluiten met 8 punten. Zo eindigt het eerste kwart in 27-11, een ongewoon sterke opening van de heren die niet echt bekend staan om hun goede starten..

De vraag is of de heren dit niveau kunnen volhouden in het tweede kwart. Lennart vindt van wel en zet met 3 schoten (twee driepunters) weer de toon. Carlos en Jos maken het de tegenstander inside lastig terwijl Merlijn er in de fast-break vandoor gaat. Ondanks dat het schot iets afkoelt gaan de heren de rust in met 44-25 (17-14).
In het derde kwart probeert Green Lions het vanuit een zone. Dit is echter geen enkel probleem voor de grote line-up die Jahn in het veld heeft staan. Reinder en Bastiaan weten de zone goed uit te spelen en zetten zo snel 8 punten op het papier. Helaas gaat Lennart, die staat te popelen om de zone lek te schieten, door zijn enkel, maar dankzij Jos blijven de heren vanuit inside makkelijk punten scoren. Met de 60-35 (16-10) die er na het derde kwart op papier staat is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Ondanks dat de intensiteit hoog blijft, weten de heren in het vierde kwart minder te scoren. Met wat minder lengte in het veld en een afgekoeld schot worden er langere aanvallen gespeeld. Uit de fast-break weet Schepers nog een linker(!) lay-up plus bonus te raken en pakt Reinder op een guard-achtige manier een steal en lay-up. Luc gooit nog een mooie driepunter binnen en de wedstrijd wordt afgesloten met de (wekelijks terugkerende) te harde fout van Reinder. Eindstand: 74-57 (14-22).

Een mooie wedstrijd voor de heren uit Stadskanaal, die de opdracht vol gas geven perfect werd uitgevoerd. Terwijl sommige spelers deze wedstrijd aanvallend wat minder in vorm waren namen andere spelers het stokje goed over, hiermee laten de heren hun diepte en potentie mooi zien! Dank aan de tegenstander voor een sportieve wedstrijd (in het bijzonder nummer 13), de scheidsrechters en tafel (ondanks de rekenmachine..) voor een goed geleide wedstrijd en het publiek voor het aanmoedigen.

Scores
Lennart, 16
Mark, 12
Carlos, 10
Jos, 8
Luc, 6
Merlijn, 5
Reinder, 5
Bastiaan, 4
Schepers, 3
Gosse, 2
Jesse, 2
Miedema 0