Collectieve samenwerking leidt tot groot succes!

Daar is ie dan, de tweede wedstrijd in januari. ‘Derby’ Jahn2- Millwings staat op het programma. Met lichte spanning begonnen de dames van Jahn2 goed aan de wedstrijd. De openingsscore werd geleid door Annelott. Met goed samenspel, goede openingen in de aanval werden er prachtige scores afgerond door Ingeborg, Marjolijn en Rianne. Daarentegen lieten we in de verdediging nog wel eens steken vallen waardoor de millwings ons toch bij kon benen. In de slotseconden kreeg Rianne een snelle pass van Annelott wat leidde tot een mooie buzzer beater op het slotsignaal. De eerste kwart werd afgesloten in een 17-14 voor ons.

In het tweede kwart liep de wedstrijd werkelijk perfect. We speelden fijn samen, rebounden in de aanval en verdediging stukken beter en de tegenstanders vlogen de punten om de oren. Naast de scores kregen we een aantal bonus vrije worpen waardoor we steeds verder uitliepen. Marijke had nummer vier heel goed onder controle waardoor ze weinig punten kon maken. Door frustratie kwam ze snel op 3 fouten waardoor wij ons spel nog meer tot uiting konden brengen. Yvonne, Marjolijn en Herma buffelden voor de rebounds wat ze overigens voortreffelijk doen! Ook Herma had nog een prachtige score. Door hard werken gingen we de rust in met een stand van 41-21….. Heerlijk!

De derde kwart is niet ons sterke punt normaal gesproken, maar we bleven goed geconcentreerd. De tegenstanders begonnen na de rust direct fanatiek met een full court press wat wel even problemen opleverde. Waarom deden ze dit pas na de rust en niet daarvoor al? Helaas ook tevergeefs.. Na een aantal ballen te hebben verprutst kregen we ook deze verdediging onder de knie en gingen verder met waar we mee bezig waren… Namelijk dik winnen!! We fungeerden als een hecht team en kregen nog meer plezier in de wedstrijd, in tegenstelling tot onze tegenstander. Het huilen stond ze nader dan het lachen.
Na een aantal mooie passes van Ingeborg en Annelott schoot Dagmar er ook nog een aantal mooie scores is, Marjolijn nog een mooie driepunter en een aantal geweldige fastbreaks gelopen door Marijke Ingeborg en Rianne. Ook Yvonne mocht nog een paar puntjes mee pakken. Afsluiter van deze kwart was wederom weer een buzz beater van Rianne.

De vierde kwart konden we stiekem een beetje achterover hangen want 25 punten voorstaan tegen het kampioensteam van vorig jaar, wie had dat gedacht?
We speelden de wedstrijd uit met rust in de aanval en wat meer luiheid in de verdediging wat uiteindelijk leidde tot onze mindere kwart van de wedstrijd.

Vele jaren samen trainen en hard werken werpt uiteindelijk z’n vruchten af bij belangrijke wedstrijden. Een hoop plezier met elkaar zorgt voor een goede samenhang en sfeer in het team wat uiteindelijk geleidt heeft tot dit resultaat!

Via deze weg wil ik ook nog even onze supporters bedanken voor jullie steun gedurende de wedstrijd(en) en Pixmel voor de mooie foto’s!

Punten:

Ingeborg 19 punten
Rianne 17 punten
Annelott 15 punten
Marjolijn 15 punten
Dagmar 4 punten
Herma 4 punten
Yvonne 2 punten
dag riamarheringelottmajo