BVG nog stapje te hoog voor gehavend Heren 1

Zonder Luc, Lennart en Jos reisden de heren zaterdag 10/10 af naar Groningen voor de wedstrijd tegen het nog ongeslagen BVG. Het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden, wat al snel maar al te waar bleek te zijn.

Vanaf de eerste minuut hebben de heren moeite met het tempo van BVG. Er worden geen goede opties gevonden waardoor BVG veel kansen krijgt in de fast-break. Hierdoor staat er al snel 23-4 op het scorebord. Met een strakkere verdediging (speciale complimenten voor Aaron en Carlos) en een aantal schoten van Mark en Schepers komen de heren iets terug, maar kunnen niet voorkomen dat BVG na het eerste kwart met 25-11 voorstaat.

Het tweede kwart komen de heren langzaam in de wedstrijd, met scores van Mark, Jesse en Reinder. Helaas is dit gelijk ook de laatste score van Reinder, nadat hij hard door zijn enkel gaat. Merlijn houdt het tempo hoog en zorgt er met een aantal fast-breaks voor dat de heren dit kwart bij kunnen blijven. Stand bij rust: 49-31 (24-20).

Hoewel Gosse in het derde kwart goed op gang is (6 punten op rij), kunnen de heren BVG niet bijbenen. Ondanks dat er hard verdedigd wordt en bij vlagen goede aanvallen gelopen worden, weet BVG weer 24 punten te scoren en de heren kunnen er maar 14 tegenover zetten (73-45).

Het laatste kwart is meer van hetzelfde, met nog 35 seconden te spelen vindt Miedema het mooi geweest, de 24 seconden operater is het hier meer eens en zo eindigt de wedstrijd in 96-54 (23-9).

Ondanks dat het een behoorlijk verlies is geworden is er geen reden om te treuren. BVG is nu nog een stapje te ver voog voor het team van Jahn. Als de heren de huidige groei doorzetten kan het BVG later in het seizoen, met een volledige bezetting, nog erg lastig maken. De heren lopen goed op schema in een seizoen waarvan ze wisten dat het erg lastig zou worden (en eigenlijk veel beter doen dan verwacht). Geen bedankje deze keer voor het publiek (was er niet…) maar wel voor vader en zoon Schultz, die als scheidsrechters zorgden voor een mooi verloop van de wedstrijd. Vrijdag nemen de heren het thuis op tegen Groene Uilen (20:15, Pagecentrum), dus mis dat niet!

Scores:

Gosse, 16

Merlijn, 14

Mark, 8

Jesse, 7

Miedema, 3

Carlos, 2

Schepers, 2

Reinder, 2

Aaron, 0