BVG  – Jongens U18

Uitgaansverbod Jongens U18

Met de afmeldingen van Kevin, Maarten en Olav werd er vertrokken richting de Oude ALO in Groningen, met als tegenstander BVG U18. Na wat vervoersproblemen en de route naar de juiste parkeerplaats niet kunnen vinden, staan de jongens op het veld. Ze hebben er veel zin in en zijn over het algemeen behoorlijk vrolijk. Het leek een mooie wedstrijd te gaan worden…

Maar na 8 minuten in het eerste kwart stond het nog steeds 2-2. Joey en Joost waren zo vriendelijk geweest om allebei een vrije worp raak te schieten en de tegenstander kreeg er ook maar 1 bal in. Voor de rest schoot iedereen met bakstenen, waren ze aan het dribbelen met bowlingballen en hadden ze de handen ingesmeerd met boter. Kortom het was drie keer knudde wat ze lieten zien. Aan het einde van het kwart werd Micheal even wakker en scoorde 2x achter elkaar, en toen kon ook Nick niet achterblijven. De stand na het 1e kwart 2-8.

Joey en Daan waren de dag ervoor jarig geweest en hadden dit gezellig met wat teamgenoten gevierd. Iets met FOX, veel te veel ranja, nog meer limonade en slaaptekort zorgden ervoor dat ze niet vooruit te branden waren. En als dat wel een keer het geval was, dan hadden ze de ogen nog dicht en schoten ze de bal er niet in. Het 2e kwart werd er niet veel beter gespeeld, alleen werd nu wel de tegenstander wakker. Ruststand: 14-17

In het 3e kwart hadden de jongens opeens weer door hoe ze de aanval moesten lopen wat resulteerde in twee hele mooie scores van Christiaan. Dit kwart was Tal goed aan het verdedigen op de kleine guard van de tegenstander, wat hem een beetje prikkelbaar maakte. Ook Aaron kreeg de smaak te pakken op de andere guard en zorgde voor een aantal mooie steals. Helaas vielen de ballen niet goed en zorgde het niet voor meer punten dit kwart. Stand na drie kwarten spelen was 24-26.

Het vierde kwart lukte het gewoon niet meer om de bal door de ring te krijgen en zat er geen dreiging meer in de aanval. Wel werd er goed verdedigd, met als resultaat dat de tegenstander pas na 5 minuten spelen een score maakte, 26-26 gelijk met nog 5 minuten te gaan. Met nog 2 minuten te spelen zorgde Micheal voor de 26-28, onze eerste score dit kwart en de broodnodige voorsprong. Maar na een goede aanval aan de andere kant stond het met 1 minuut te spelen weer gelijk. De jongens zagen de bui alweer hangen, de derde overtime van dit seizoen zat eraan te komen. Time-out van de tegenstanders, de spanning zat er aan beide kante goed in. Na de instructie: “Verlies de bal niet, speel een lange aanval, en maak zeker passes”, mochten de jongens het veld weer op om de wedstrijd te winnen.  Nick werd goed vrijgespeeld in de aanval, ging naar binnen, met als resultaat dat hij twee vrije worpen mocht nemen. Nick, zo cool als altijd, schoot keurig zijn eerste vrije worp erin maar mistte zijn tweede, 28-29. De tegenstander moest nu scoren en probeerde een score te forceren. Aaron en Daan zetten de guard goed onder druk en zorgden ervoor dat ze de bal te pakken kregen. Ondanks dat de coach de longen uit z’n lijf schreeuwde werd er niet genoeg rust bewaard en ging de bal in de volgende aanval naar de insnijdende man. Die verloor hem, en toen werd de bal aangeraakt, en nog een keer aangeraakt, en plots lag de bal in de handen van Joost en die gooide de bal met speels gemak tegen het bord en erin. De tegenstander probeerde snel te scoren, maar dat mislukte. Met nog 10 seconden te spelen was de bal in de handen van Aaron. Die bracht de rust en gaf de bal aan Micheal. Waarna de meegereisde familie massaal schreeuwde dat hij moest schieten, met een blik op de klok draaide hij zich om en met een mooie buzzerbeater zorgde hij voor een eindstand van 28-33.

De jongens hebben laten zien dat ondanks alles tegenzat (behalve de keurig fluitende scheidsrechters), ze toch de wil hebben om te winnen. Maar vanaf vandaag hebben ze wel een uitgaansverbod als ze de volgende dag een wedstrijd hebben. Want één zo’n wedstrijd per seizoen is al één te veel. En in de kleedkamers van de Oude Alo werd deze overwinning nog gevierd met een mooi feestje!