BV Jahn II U16 – BV Dunk U16

Het eerste kwart speelde U16 heel goed. Bij de basket werd heel goed en snel rondgespeeld waardoor er al heel snel kansen waren om te scoren. En dat werd ook gedaan. Na 2,5 min was het 7-2 in het voordeel van Jahn II. Na het eerste kwart kakte de boel een beetje in. De vermoeidheid leek effect te hebben. De punten die de BV Dunk maakte ook. Het leek wel of ze wat moedeloos werden.

Halverwege het derde kwart kwam de energie weer terug. Dat was te merken aan de scores. Aan het eind van de wedstrijd was het punten verschil nog maar één punt. BV Dunk scoorde en Jahn II ook direct daar weer op volgend. Zo werden de totale scores steeds hoger, maar bleven beide partijen gelijk op gaan

Zo ging het de laatste minuten tot 2 seconden voor het einde. Jahn II op één punt achterstand en krijgen een inworp bij de zijlijn. Dat was het moment waarop Bas (de trainer) een time-out vroeg. Je zag het aan de gespannen gezichten. Daar langs de zijlijn werd de tactiek voor de laatste seconden bepaald. Ook bij BV Dunk dezelfde gespannen gezichten, maar dan met als doel om die laatste score tegen te houden.

De inworp en de klok begon te lopen. Net voor het eindsignaal vloog de bal door de lucht, op weg naar de basket, op weg naar de overwinning van Jahn 2. Maar daar waar het in de Hollywood films het altijd goed gaat kwam in Stadskanaal de koude werkelijkheid om de hoek. De bal raakte de ring en stuiterde van de basket af. BV Dunk blij, onze jongens wat minder. Met één punt verschil heeft U16 helaas verloren.

Niettemin kan er teruggekeken worden op een spannende en leuke wedstrijd die gelijk op ging. Op naar de volgende wedstrijd.

Kwart standen:

BV Jhan II                           BV Dunk

1e kwart               17                                          16

2e kwart               26                                          31

3e kwart               34                                          41

4e kwart               44                                          45