Dames sturen uiltjes terug naar het bos

Afgelopen zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Bij winst op de nummer 3 in de ranglijst zouden wij het gat onder ons vergroten en zo onze positie op de tweede plek versterken. Wederom zonder Coaches vertrokken de dames richting Groningen. Tegenstander: Groene Uilen 3.

Het eerste kwart begon wat zwakjes. Wij gooiden veel ballen weg waardoor de uiltjes om ons heen vlogen en met een behoorlijke voorsprong begonnen. Dit was maar van korte duur want ondanks het korte inlopen was Ingeborg on-fire. De passes werden strakker en de screens goed geplaatst waardoor we langzaam de achterstand konden weg werken. Annelott en Rianne werden ook warm en wisten de aanval een paar keer mooi af te maken. Stand na het eerste kwart: 17-14.

Het tweede kwart gingen wij goed van start met een and-one van Rianne. Na 3 minuten was de achterstand van het eerste kwart omgezet in een 6 punten voorsprong. De opper uil nam gauw en time-out om ons uit onze flow te halen. Tevergeefs, want wij bleven lekker door ballen. Marijke maakte haar breaks af en ook Marjolijn wist de ballen door het net te krijgen. Dankzij Yvonne waren we dit kwart in de rebound ook veel sterker. Stand bij rust: 28-35.

De tweede helft besloten wij te beginnen met een zone.. surprise! De uiltjes waren inside goed maar hun schot liet wat te wensen over. Deze keuze had dan ook het gewenste effect, de eerste 5 minuten wisten ze maar 2 keer te scoren en gooiende ze veel ballen weg zonder wat wij er ook maar tussen zaten met onze handen. Daar boven op kregen ze ook nog een driepunter van Annelott om de oren. Onze aanval liep lekker, Dagmar kwam twee keer goed vrij voor een shot en maakte hier dankbaar gebruik van. Stand na het derde kwart: 38-56.

Het laatste kwart sloeg de sfeer een beetje om. De scheidsrechter hadden de wedstrijd tot nu toe onder controle en floten goed en strak, maar het laatste kwart lieten ze te veel gaan. Beide teams lieten niet over zich heen lopen dus het duwen en benen uisteken ging van kwaad tot erger. De uiltjes gingen weer over tot full-court press, de guards en forwards wisten hier zich goed door heen te slaan. De tegenstander was alleen zo op de eerst helft van het veld gefocust dat de centers vergeten werden, hieruit volgden een paar mooie breaks. Herma wist goed de vrije ruimte te vinden onder het bord en pakte zo ook haar puntjes mee.

Overall een prima wedstrijd. Eindstand: 56-69.

Punten:

Herma: 2

Dagmar: 4

Marijke: 4

Marjolijn: 7

Rianne: 15

Annelott: 17

Ingeborg: 19