5 man blijkt toch net iets te krap voor de heren.

Met een spelersbus (Nissan Micra) vol reisden de heren met maar liefst 5 man af richting sporthal Vinkhuizen voor de strijd tegen de schaduwen. Terwijl de Nissan met moeite over de drempels kwam, hoopten de heren vooral dat er geen scheidsrechters zouden zijn. Bij binnenkomst (10 min voor aanvang, Tom wilde wat van de stad zien) bleken ze er wel te zijn en helaas werd het verzoek om 3 tegen 3 op een basket te spelen afgewezen. Daarom begonnen de heren maar weemoedig aan de warming-up (3 hele minuten).

In zijn debuut als starter had Tom Schepers gelijk de smaak te pakken. Verdedigend kletste hij de oren van de tegenstander af en in de aanval liep hij zowaar een aantal fast-breaks (en tja, een loopbal is geen loopbal als hij niet gefloten wordt toch?). Geheel tegen de verwachting, en tot frustratie van de schaduwen, kwamen de heren met hun laffe zone en een score van Jesse zelfs tot een voorsprong van 14-16. Ondanks dat de schaduwen het kwart eindigden met een driepunter (17-16) was iedereen verbaasd, zou er een upset inzitten? (Antwoord: Nee)
Dankzij een knetterhete Bastiaan (die nog niet afgekoeld was van zijn heren 2 wedstrijd in de ochtend) en een Gosse die er zelfs een driepunter in schoot, bleven de heren in de wedstrijd, alhoewel het gat bij rust iets groter was: 44-33 (27-17).

In de derde kwart was het tijd voor het moment dat je wist dat zou komen; Reinder maakt 3 snelle fouten en komt daarmee op 4 fouten te staan. De schaduwen maken hier goed gebruik van en weten steeds Reinder z’n plek te vinden. Hierdoor wordt het verschil snel groter, en via 69-45 (25-12) in het derde kwart eindigt de wedstrijd in 92-52 (23-7).
Uiteindelijk een duidelijke, en verwachte, nederlaag voor de heren van Jahn, die met 5 man weinig in te brengen hadden tegen het ervaren team uit Groningen. Dankzij scheidsrechters die goed in de geest van de wedstrijd floten, werd het al met al een gezellig middag. Volgende wedstrijd (hopelijk deze keer met een bank vol) is 1 april thuis tegen Peize.

Scores:
Bastiaan, 21
Gosse, 15
Tom Schepers, 10 (double digits!)
Reinder, 4
Jesse, 2