24 uur basketballen: Heren Assist spelen tegen Heren 1 en 2 van BV JahnII.

Heren 1 van Assist zochten tegenstanders voor hun challenge: 24 uur achtereen te basketballen voor het goede doel. Zie link op RTV Drenthe. http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/109863/Basketballers-Assist-volbrengen-recordpoging-24-uur-basketballen

Dit evenement vond plaats van vrijdagavond 3 juni 2016 tot zaterdagavond in sporthal De Spreng in Assen.

De beide herenteams van Jahn2 namen deze uitdaging aan. Dat betekende dat er per team twee volle uren achtereen werd gebasketbald. Na de ALV in Stadskanaal vertrokken de teams naar Assen. Eerst speelden Heren 1. Zij waren aanwezig met 8 spelers. Deze wedstrijd werd gefloten door Michiel en Jaap. En Jos Sandker, Marijke en Reinder zaten achter de jurytafel. Zij speelden van 23:00 – 1:00 uur een verdienstelijke wedstrijd die erop gericht was om te winnen. Helaas kwamen ze aan het einde van de wedstrijd net tekort.

De heren van Assen waren met 12 spelers. Zij kregen tussen iedere wedstrijd 5 minuten pauze. Daarna begon om 1:15 uur de wedstrijd tegen Heren 2. Zij waren met 6 spelers: Bastiaan, Thom, Michiel, Mark, Jos Sandker en Ben. Helaas had er van Heren 1 niemand meer puf om nog 2 uur te ballen. Deze wedstrijd werd gefloten door Jaap en Wim. Heren 2 maakte er een recreatieve wedstrijd van. Hierin kreeg Bastiaan een hoofdrol. Hij scoorde 70 punten. In de wedstrijd schoot hij 4 driepunters achtereenvolgens raak, steeds een stapje verder van de driepuntslijn. Opmerkingen van de tegenstander als, he is dat Nowitsky? of Uitslover,hou eens op, gingen over het veld. Totaal schoot Bas 7 driepunters en Thom 1 driepunter raak. Onze supporters, Melanie, Marijke, Rianne en Ingeborg bleven tot het einde zitten. Na een lekkere verfrissing onder de douche en in de kantine, ging iedereen bij het ochtendgloren weer naar huis. Via facebook kun je de filmpjes bekijken.